Ympäristö

Meille kaikilla on vastuu ympäristöstä ja ilmaston muutoksesta ehkäisevistä toimista. Koska yksittäisten henkilöiden tekoihin vaikuttaminen on vaikeata tulee paino piste olla vaikuttamisessa yhteisöihin. Tietysti valtiovallalla ja lainsäätäjillä on päävastuu.


Meille Kaakkois- Suomessa on erityisen tärkeää, että Saimaasta ja sen ympäröivästä luonnosta kannetaan vastuuta.

Kalastuselinkeino Saimaalla kuten muualla Suomessa tulee turvata. Määrältään suurimman saalistuskalamme käyttöä ravinnoksemme on kehitettävä. Tämä onnistuu erityisesti kotitalous oppiaineita koulussa lisäämällä.

Elintarvikepakkaus muoveille ympäristövero. Elintarvikepakkaus muoveista 70-80% on tuontia. Tämä vero mahdollistaa kotimaisten kartonki –kuitu pakkausten valmistamisen ja kehittämisen.

Asetetaan hiilineutraalius tavoite vuoteen 2030. Tämä tarkoittaa, että päästöjen hiilinielujen tulee olla tuolloin tasapainossa. Ilmaston ja ympäristön kannalta kestävän hakkuutason määrittely tulee perustua luetettavaan ja ajantasaiseen tietoon. Liikenteen päästöt tulee puolittaa vuoteen 2030 mennessä. Tämä toteutetaan lisäämällä sähköautojen sekä biopolttoaineilla toimivien autojen käyttöä.

Kommentoi kirjoitusta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *